2019-11-11 07:47:30

Erasmus + projekt na Malti

„Interactive Teaching – Using Educational Games and New Technology in order to Enhance Learners' motivation“ , Valletta, Malta

U sklopu projekta Erasmus+  učiteljice Sanda Lukenda i Zorica Jukić  su od 28.10.do 1. 11. 2019. ( pon.-pet.) sudjelovale na tečaju/ edukaciji   u Valletti, glavnom gradu Malte.

Tečaj je proveden u organizaciji Eruditus Language School, Zurich, Switzerland, a domaćini sa Sveučilišta Malta ugostili su voditeljicu tečaja Feliciju  Dimulescu i učitelje iz Portugala, Španjolske, Rumunjske, Njemačke, Mađarske i, naravno, Hrvatske.

Tijekom pet dana imali smo priliku razmijeniti iskustva poučavanja u različitim školskim sustavima, razgovarati o motivaciji učenika i naučiti nove metode koje se odnose na uporabu digitalnih alata u nastavi.

Ponosno smo zaključili da, iako zaostajemo u tehnološkom smislu , u smislu inovativnosti i upoznatosti s novim suvremenim digitalnim alatima držimo korak s europskim školama.

Ipak je bilo vrlo korisno jer smo već poznate alate kao što su Kahoot,  Quizizz, Plickers, Wordwall   i druge naučili koristiti u svim njihovim inačicama.

Izuzetno vrijedno iskustvo u ovom profesinalnom usavršavanju bilo je interaktivno poučavanje u interkulturalnom okruženju  i druženje tijekom  Outdoor Education – izvanučioničke nastave jer smo istraživali  prirodne ljepote Malte ( Gozo i Comino), kulturne znamenitosti, povijesna mjesta.

Možda će vam fotografije uspjeti prenijeti dio  radnog  i ugodnog ozračja.

učiteljice Zorica Jukić i Sanda Lukenda

 


Osnovna škola August Šenoa Osijek