2020-03-14 14:36:11

Obavijest: Početak online nastave

Za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama. Vijest ćemo objaviti i na mrežnicm stranicama škole. Više informacija o organizaciji nastave pročitajte u nastavku.

Za učenike razredne nastave, nastava će se organizirati preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem prema rasporedu:
1. razred: 8 sati 
2. razred: 10 sati
3. razred: 13 sati
4. razred: 15 sati

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu. 

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i  stranicama CARNET-a. Raspored ćemo objavljivati i na web stranici škole te unutar virtualnih razreda u aplikaciji Teams.

Komunikacija s učiteljima

Učenici 1. - 4. razreda dobit će obavijest od svojih učiteljica na koji način će komunicirati tijekom online nastave u slučaju potrebe.


Učenici 5. - 8. razreda s učiteljima će komunicirati preko aplikacije Teams kojoj je moguće pristupiti preko poveznice: https://office365.skole.hr/ ili portal.office.com.

Aplikaciju Microsoft teams također je moguće instalirati na pametne telefone i tablete. U slučaju instalacije aplikacije na pametni telefon, nije potrebna registracija već samo prijava. Aplikacija će se automatski instalirati na tablete učenika 5. i 7. razreda kada budu spojeni na internet.

Učenici se na portal office365 ili u aplikaciju prijavljuju sa svojim aai@skole.hr korisničkim identitetom. Putem Teamsa dobit će obavijest o svim važnim informacijama vezanim uz izvođenje online nastave i važno je da su prisutni u svom virtualnom razredu SVAKI DAN. Predmetni nastavnici pratit će njihove aktivnosti online i pružati im potporu u radu. Ukoliko učenici ne sudjeluju aktivno u online nastavi, morat će opravdati svoj izostanak.

Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama, ali nije nužno da to rade u realnom vremenu (sinkrono), ukoliko možda imaju teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze. 

Molimo učenike da pripaze na primjerene oblike ponašanja i komunikaciju unutar virtualnih razreda.

U uvjetima proglašene epidemije na području Republike Hrvatske, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno-obrazovnog procesa učenicima koji su stekli pravo pomoćnika u nastavi omogućava se da za vrijeme izvođenja nastavnog programa i kurikuluma na daljinu i dalje koriste stečeno pravo na pružanje potpore pri svladavanju nastavnog programa.


Osnovna škola August Šenoa Osijek