preskoči na sadržaj

Osnovna škola August Šenoa Osijek

Državni stručni skup - Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj-Podrška učenicima s posebnim potrebama u kontekstu koncepta održivoga razvoja

Autor: Administrator , 7. 6. 2019.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u Osijeku, od 24. do 26. travnja 2019. održan je interdisciplinarni državni stručni skup Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj-Podrška učenicima s posebnim potrebama u kontekstu koncepta održivoga razvoja namijenjen učiteljima  i nastavnicima biologije, geografije i kemije.

Uvodna predavanja o prepoznavanju, osobinama, potrebama, ali i izazovima u radu s potencijalno darovitim učenicima te s učenicima s teškoćama, održali su izv. prof. dr. sc. Goran Livazović s Filozofskog fakulteta u Osijeku, dr. sc. Ksenija Romstein s Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera i Josipa Mamužić, dipl. psih. iz Poliklinike SUVAG.

Drugi dan skupa sudionici su proveli na terenu u parku prirode Kopački rit i na nekoliko ruta po gradu Osijeku. Učitelji  su u mješovitim grupama rješavali, vrednovali ili sami oblikovali zadatke i aktivnosti za učenike s posebnim potrebama te ih povezivali s domenama i očekivanjima međupredmetne teme Održivi razvoj i s ishodima drugih nastavnih predmeta. Za kretanje po terenu, rješavanje i oblikovanje zadataka sudionici su koristili različite metode koje su uključivale i dostupne mogućnosti informacijske i komunikacijske tehnologije. Tijekom posljednjeg dana skupa, učitelji i nastavnici predstavili su primjere projekata i modela učeničkog rada iz svojih škola.

Učiteljica naše škole mr.sc. Biljana Pavić u posterskoj je sekciji predstavila  projekt o kompostiranju  u našoj školi. Također je sudjelovala u organizaciji radionica za sudionike Državnog skupa.

Stručni skup organizirale su više savjetnice AZOO: Marina Ništ, Sonja Burčar, Vesna Milić, Borjanka Smojver i Lydia Lugar te 25 učitelja i nastavnika praktičara, uglavnom iz škola Osječko-baranjske županije.

mr.sc. Biljana Pavić
NAŠA ŠKOLA

Program Eko-Škole

Priloženi dokumenti:
Vizija i misija skole.ppt

Raspored informacija

Razredne obavijesti

   

   

   

   

Raspored zvonjenja

LATINSKE IZREKE
untitled

Jelovnik

 TJEDNI JELOVNIK: 

18.-22.10.2021.

PONEDJELJAK: pizza

UTORAK: kukuruzni prutić- mlijeko

SRIJEDA: lješnjak štanglica

ČETVRTAK: lepinjice sa šunkom

PETAK: perec- puding

 

 

Školski facebook

Izvannastavne aktivnosti

ANKETA
Koliko vremena dnevno provedeš na internetu?


Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola August Šenoa Osijek / Drinska 14, HR-31000 Osijek / www.os-asenoa-os.skole.hr / ured@os-asenoa-os.skole.hr
preskoči na navigaciju